Vina Matković – Potomje Pelješac

Vina Matković su obiteljska vinarija smještena u selu Potomje na pluotoku Pelješcu. Potomje se nalazi tik uz Dingač poznat kao jedno od najcjenjenijih položaja za uzgoj sorte plavac mali.

Već 30 godina predano stvaraju vrhunska vina s četiri hektara vlastitih vinograda. Između ostalih položaja, posebno izdvajamo sunčane terase već spomenutog Dingača i Sutandrije.

Intrigantnosti Vina Matković, a ujedno i raritetu pelješkog vinogorja na kojem prevladava sorta plavac mali, doprinosi činjenica o uzgoju i proizvodnji vina od francuske sorte marselan. Možete ga pronaći na našem webshopu pod etiketom L’amour. Bogatstvo ponude crnih vina upotpunjuju uzgojem i proizvodnjom vina od autohtonih bijelih sorti grožđa grk i rukatac (maraština).

O kvaliteti njihovih vina svjedoče zlatne medalje sa Sabatine 2020. za vino L’amour i DiMare. Vino DiMare, cuve plavca malog s položaja Dingač i marselana, se može podičiti i broncom osvojenom na Decanter World Wine Awards u Londonu 2021.

Osim na našem webshopu u kvalitetu Vina Matković se možete uvjeriti uživajući ih u njihovoj kušaoni u Potomju na adresi Gruda 5, 20244 Potomje. Poželjno se najaviti telefonski na brojeve +385 91 21 11 230 ili +385 95 36 63 169.

Proizvodi ovog proizvođača

Lokacija

Kontakt

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vina Matković – Potomje Pelješac”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja