Dračevica Premium plavac mali Jurović

27.00 

Dračevica Premium plavac mali Jurović vrhunsko vino sorte plavac mali iz Kune s poluotoka Pelješca. Probranih bobica s položaja Dračevica koji se nalazi podno brda Rota, drugog najvećeg pelješkog vrha.

Vinificirano 24 mjeseca u malim drvenim bačvama. Primarno ga karakteriziraju arome tamnog prosušenog bobičastog voća i zrele šljive. Na njih se odlično nadovezuju arome dima, čokolade, duhana i papra s umjerenim kiselinama i dugim završetkom. Fino, pomalo đemasto, bogatog tijela i zrele taninske strukture.

Prije posluživanja preporučamo dekantirati. Dračevica Premium plavac mali je za konzumaciju već spremna s potencijalom odležavanja u boci i dosezanja svog vrhunca u periodu od 3-6 godina. Preporuča se poslužiti na 16-18 °C u širokoj čaši za crno vino. Obzirom nije filtrirano ni bistreno, s vremenom postoji mogućnost pojave sedimenta na dnu boce.

Dobro će pasati uz Pašticadu s njokama! Ovo osebujno jelo koje sadrži dovoljno masnoća, dugotrajan okus i koketira sa slatkastim notama, uz Dračevicu i njenu bogatu aromatiku, tijelo, svježinu i tanine pružit će uravnoteženo i nezaboravno eno-gastro iskustvo.

Inače, Dračevica je nastala krajem osamdesetih i predstavlja prvo pelješko vino u boci iz privatnog vlasništva. Više o povijesti Dračevice i Dračevici danas možete pronaći ovdje.

Vina obitelji Jurović imate priliku degustirati i u ugodnom ambijentu njihove stoljetne konobe na adresi Kuna 43, 20244 Kuna Pelješac.

Zahvaljujemo ovim putem i sommelierki Moniki Neral i njenom brandu Vinner na recenziji vina!

Ostali proizvodi ovog proizvođača

Osnovne infomacije

Težina1.4 kg
Vrsta pića

Kultura

Kvaliteta

Pakiranje

Alkohol

Berba

Napomena

Sadrži sulfite

Proizvođač

Regija

Lokacija

,

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Dračevica Premium plavac mali Jurović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja


Slični proizvodi