Dan malostonske kamenice 2022. – Brijesta Pelješac

Dan malostonske kamenice 2022. – Brijesta Pelješac

Preljep proljetni dan, mnoštvo okupljenih, dobro raspoloženje, vrhunska vina, hrana, pjesma i ples obilježili su proslavu Dan malostonske kamenice 2022. održanu 19.03.2022. na poluotoku Pelješcu.

Atmosfera iz Brijeste

Slavlje u čast kamenice održavalo se u Brijsti, Luci i Bistrini. Donosimo kratki pregled iz Brijeste gdje smo proveli ugodno poslijepodne i veći dio jutra.

Vina bez greške

Nije se mogao skriti smiješak na licima okupljenih. Doček, glazba uživo i vesela petorka koja je već u fazi cupkanja, još ni podne nije. Izuzetno zadovoljstvo je bilo, odmah tik do uzcupkane publike, primijetiti naše susjede i prijatelje iz vinarije Vina Violić u Kuni Pelješkoj. Nismo mogli puno pričati. U punom sastavu i uz sav polet mladih snaga Kate i Luke te iskustvo roditelja Darka i Lare, jedva su pristizali udovoljiti svim zainteresiranim za kušanje njihovih vina.

No, moramo zahvaliti što su ipak uspjeli izdvojiti trenutak svog vremena i počastiti nas svojim Sagul Plavcem i Sagul Pošipom. I plavac i pošip bolji nego lanjski. Valjalo je voziti pa se nismo previše igrali s degustacijama. Ipak, Dingaču, ovaj puta u izvedbi Borisa Violića iz Potomja, nismo mogli odoljeti. Vrhunski plavac koji opravdava očekivanja poštujući vrednote sorte i poziciju s koje dolazi. Osim Violića, mogli ste uživati i u vinima PZ Putniković.

Kamenice i sitne delicije

Zahvaljujući hvalevrijednom angažmanu članica Lige protiv raka kolača je bilo u izobilju, kao i kamenica, zvjezde dana. Gulaš od sipe se razgrabio u trenu da smo jedva uspjeli uhvatiti pokoju fotografiju. Najmlađe su pak oduševile gerice s gradela pečene na žaru.

Kako su pristizali popodnevni sati tako se vesela petorka već pretvorila u ozbiljnu grupu plešući uz taktove jednako raspoloženih glazbenika. Divno je bilo vidjeti toliko zadovoljstva na jednom mjestu. Nadamo se da će ovakvih priredbi biti sve više i više, tokom cijele godine, a pogotovo u ljetnoj sezoni. 

Galerija

Komentiraj

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja