Guloso Dubrovnik: Degustacija vina Pelješca i Istre | Monika Neral i Okusime.com

Guloso Dubrovnik: Degustacija vina Pelješca i Istre | Monika Neral i Okusime.com

Zahvaljujući partnerstvu sa sommelierkom Monikom Neral pozivamo vas na degustaciju 8 vina Pelješca i Istre, 23.03.2024. u dubrovačkom Guloso baru, na novoj lokaciji, tik do robne kuće Srđ u Gružu.

Degustacija vina Pelješca i Istre

Ideja i koncept

Želja nam je istražiti, upoznati i približiti vina i vinare dva najveća hrvatska poluotoka, Istre i Pelješca, jedne drugima i njihovoj publici! Degustiramo ukupno 8 vina, dva bijela, dva roséa i četiri crna uz plate pršuta i sira.

Degustaciju će voditi nagrađivana sommelierka Monika Neral! Monika već godinama postiže zapažene rezultate na domaćim i inozemnim sommelierskim natjecanjima. Usprkos svojoj mladosti oblači u janjeću kožu većinu svojih muških kolega, poznatih i manje poznatih, starih sommelierskih vukova.

Na Prvenstvu sommeliera Hrvatske može se pohvaliti nagradom za treće mjesto tri godine zaredom. Maksimalno dozvoljen plasman za inozemne državljane na austrijskom prvenstvu sommeliera smješta je i na poziciju među 8 najboljih sommeliera Austrije. Osim Wset Level 3 certifikata posjeduje i International sommelier ASI Diploma Gold.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što se Monika odazvala ideji i to u aranžmanu koji ne uključuje samo sommelierski nego i svaki drugi aspekt ovog događanja poput organizacijskog, konceptualnog ili promotivnog. Veliko hvala i ovim putem!

Vina Pelješca i Istre koja ćemo kušati

Degustaciju ćemo obaviti “na slijepo” u 4 serije. U svakoj od serija kušamo po dva vina. Tijekom svake serije imat ćete priliku glasovati za svojeg favorita. Otkrit ćemo vam o kojima se vinima radi ali ne i koje je koje. Na kraju večeri trojicu sretnika koji su sudjelovali u glasovanju nagradit ćemo bocom vina po njenom/njegovom vlastitom izboru.

Od bijelih vina uživat ćemo Pošip Madre vinarije Milinović s Pelješca i Malvaziju Legovina iz Istre.

U kategoriji roséa pripremili smo Rosé plavac mali pelješkog OPG-a Jurović i Rosé teran Flaminio istarske vinarije Vina Tomaz.

Bogata ponuda crnih vina otkrit će nam čari terana vinima vinarija Franc Arman (Teran Franc Arman) i Sosich Wines (Teran di nonno Giorgio). Čari plavca malog približit će Škrapa Vinarije Marlais i Dingač Vina Matković.

Uz vina u cijenu ulaznice uključena je plata pršuta i sira za koju će se pobrinuti naš domaćin Guloso bar Dubrovnik.

Guloso, kao i Monika, u svom segmentu poslovanja bilježi značajne rezultate na natjecanjima. Hvale vrijedne nagrade poput one za najbolji burger u Hrvatskoj 2021. ili prvo mjesto na Beogradskom festivalu burgera 2023. garntiraju adekvatnu spizu uz vrhunska vina koja ćemo predstaviti. Hvala Marku Bautoviću na gostoprimstvu.

Rezervacije i ulaznice

Rezervacije primamo isključivo putem Okusime.com webshopa. Možete platiti Visa, Master i Maesto karticama jednokratno. Imajte na umu da je broj ulaznica ograničen na 40.

Kupnjom do 15.03.2023. ostvarujete pravo na popust od 10% koristeći kupon kod Monika. Potrebno ga je upisati na stranici Košarica ili Plaćanje.

Degustaciju održavamo 23.03.2024. s početkom u 19:00 sati. Adresa Guloso bara je Obala Stjepana Radića 27 Dubrovnik, odmah pored robne kuće Srđ u Gružu.

Ostale detalje i pravila možete provjeriti u odjeljku “Opširnije” na webshopu.

Pridružite nam se na putovanju pelješkim i istarskim vinskim regijama kroz ovu malenu hedonističku avanturu. Vidimo se!

Komentiraj

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja