Food film festival 2023. Zagreb: Evo kako smo se proveli

Food film festival 2023. Zagreb: Evo kako smo se proveli

Food film festival 2023. u svom 9. izdanju na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu trajao je od 05.10.2023. do 14.10.2023. godine. U nastavku pročitajte naše dojmove i zapažanja.

Food film festival 2023. Zagreb

10 zagrebačkih ugostitelja i svašta nešt’ za jesti i piti no…

Festival smo posjetili petak 13.10.2023. (nije utjecao negativno ako ste se zapitali 🙂 ) negdje oko 20:00 sati kad su se posjetitelji tek počeli ozbiljnije okupljati. Atmosfera se taman krenula zagrijavati za svih osim DJ-a koji je već bio dobro zagrijan. Pohvale za njega ostao je dosljedan tijekom cijele večeri.

Ove godine od ugostitelja koji poslužuju hranu po prvi put prezentirao se i restoran talijanske kuhinje Al Dente. Novost su i Smash Bar oko čije kućice je bila najveća gužva, Bit burger i restoran Kužina. Navedenom društvu pridružio se i Purple Monkey pod imenom Gyoza by Purple Monkey. 

Zagrebačka pizzeria Zakaj ne nastupala je pod imenom Malo Morgen, a za slatki kutak odgovornost su preuzele slastice Amelié. Na festivalu su sudjelovali i svima poznata ekipa iz Shank kućice, nedavno otvoren restoran Al Papone i Mlinar pekare. Za ponudu pića pobrinuli su se Tipsy street bar i najveselija ekipa s one strane šanka na festivalu Monkey cocktail bar.

Dvije su stvari kojima na festivalu nismo baš ostali oduševljeni!

Posjetitelji su mogli uživati u pregrštu raznih delicija poglavito burgera, jela od piletine u raznim varijacijama, pizzi ili pohanim palačinkama. No moramo priznati pomalo smo ostali razočarani u ponudu vegetarijanskih jela. 

Al Dente je spremao svježu tjesteninu u kolutu parmezana s tartufima, Purple Monkey vege varijantu Gyoza, Shank spring rolice i to je to. Uz navedeno moglo se kupiti još samo krumpiriće kao prilog.

Tartufe nažalost ne ljubimo pa smo probali vege Gyoze i Al Paponeov tost s kozicama. Zahvaljujući tom iskustvu stigli smo do drugog nedostatka ponude, barem za nas.

Valja napomenuti da su i Gyoze i tost prilično ukusni no smatramo kako ne pružaju dovoljnu vrijednost za novac. Svjesni smo valova poskupljenja koji su nas u zadnje vrijeme svih zahvatili, no ipak!? Evo prosudite sami! 6 Gyoza za 7€, a pogotovo tost s kozicama za 9€, dakle svega 3-4 griza ili zalogaja smatramo ipak malo previše skupim sportom. 

Filmski program Food film festivala 2023. 

Filmski program je osigurao zabavu i za djecu i odrasle. Mogli ste uživati u nekim od poznatih filmova uključujući i dobitnika Oskara Everything, everywhere all at once. Prikazani su i filmovi u kojima su glavni akteri etablirani glumci poput Tom Hanksa (A man called Otto) ili Cate Blanchett (Tar).

Od ostalih filmova izdvajamo The Menu, Avatar, The Banshees of Inisherin i Food and Romance. Najmlađi su uživali u nekoliko animiranih filmova i crtića poput Elemental ili Lyle, Lyle crocodile.

Svidio nam se koncept reproduciranja zvuka slušalicama. Prilično efektno izgledaju u mraku, pogledajte na fotografijama u galeriji na dnu članka. Istovremeno svi oni koji ne gledaju filmove mogu se zabavljati uz hranu, piće i glazbu dobro raspoloženog DJ-a.

Ako bude prilike na Food film festival ćemo se svakako vratiti. Nadamo se idući put boljoj ponudi vegetarijanskih jela i po mogućnosti cijenama koje odgovaraju i onima nešto plićeg džepa.

Galerija

Komentiraj

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja