Monte Cristo vina – Kuna Pelješka

Monte Cristo vina plod su rada i ljubavi prema vinu obitelji Totić iz Kune Pelješke. Tradicija obrade loze i proizvodnje vina koja počinje u 13. stoljeću u obitelji Totić njeguje se i dan danas. Dugogodišnji mukotrpan rad, trud i odricanje okrunjeni su nazivom vina “Monte Cristo” koje potiče od imena junaka romana Grof Monte Cristo.

Vinogradi obitelji Totić prostiru se na nekoliko lokacija u Kuni Pelješkoj, a neki su stari i do 80 godina. Najcjenjenije bobice grožđa sorte plavac mali beru se na suncem okupanim stranama brda Rota gdje na nekim predjelima nagib seže čak do 60º. Odličan je to preduvjet za uzgoj ove sorte od koje nastaje vrhunsko vino Monte Cristo Plavac. Od iste sorte ali s nešto blažih strmina proizvode i opolo vino Monte Cristo Rose. Od bijelih proizvode Monte Cristo Rukatac od istoimene sorte (maraština).

Vina Monte Cristo proizvode se u podrumu obitelji Totić u Kuni Pelješkoj, odležavaju i sazrijevaju u inox i drvenim barrique bačvama nakon čega se pune u luksuzne boce kakve ova vina i zaslužuju.

 

 

Proizvodi ovog proizvođača

Lokacija

Kontakt

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Monte Cristo vina – Kuna Pelješka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja