Palihnić vina – Kuna Pelješka

  • HRK: 0.00 Kn

Palihnić vina, obiteljska vinarija iz Kune na Poluotoku Pelješcu. Na tržištu prisutna od 1996. godine kada je Anto Palihnić započeo proizvodnju s oko 8 000 litara.

Zahvaljujući marljivom radu i potpori obitelji, pogotovo sina Gorana koji je današnji vlasnik vinarije, danas proizvode u prosjeku oko 700 000 litara vina godišnje. Od toga je preko 50 000 litara njegovano u hrastovim barrique bačvama.

Proizvode vina sorti plavac mali, rukatac i pošip. Od vrhunskih vina sorte plavac mali to su Dingač riserva, Dingač, Postup, Plavac selekcija i Dragon’s blood.

Predstavnici kvalitetnih vina su Plavac, Plavac mali, Plavac Pelješac, Plavac barrique, Plavac rose i desertno vino Prošper. Od bijelih proizvode Pošip i Rukatac istoimenih sorti te Cuve Kuna koji je kombinacija ovih dviju sorti.

Vinarija Palihnić vina osvajač je brojnih priznanja i nagrada na Sabatini, jednoj od najdugovječnih vinskih manifestacija u Hrvatskoj. Izdvajamo šampionske nagrade za Dingač Riservu na Sabatini 2014., 2020. i 2022. godine te šampionske nagrade za Dingač u klasi plavaca osvojene 2016. i 2019. godine.

Proizvodi ovog proizvođača

Novosti

Lokacija

Kontakt

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Palihnić vina – Kuna Pelješka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja