OPG Jurović – Kuna Pelješka

OPG Jurović vlasnika Davora Jurovića već četiri generacije bavi se obradom vinove loze i proizvodnjom vina. Njihovi vinogradi se nalaze u središnjem dijelu poluotoka Pelješca na području Kune Pelješke.

Obrađuju 40 000 loza na površini od 4.5 hektara. Proizvode pet vrsta vina od sorti plavac mali, rukatac (maraština) i pošip. Sortu plavac mali reprezentiraju Dračevica, Plavac mali i Rose. Od bijelih vina to su Rukatac i Pošip od istoimenih sorti. Zajedničko svim njihovim vinima je tradicionalan način obrade vinove loze i proizvodnje vina.

Zanimiljivo nam je istaknuti da je OPG Jurović Kuna Pelješka odnosno Zlatan Jurović (Davorov i Mirov pokojni otac), u suradnji s Borisom Ostojom krajem osamdesetih i početkom devedesetih autor vina Dračevica, prvog pelješkog vina u boci iz privatnog vlasništva. Mogli bi reći da su Zlatan i Boris začetnici privatne proizvodnje peljeških vina kakvu poznajemo danas. Detaljnije o Dračevici, njenoj povijesti i sadašnjosti možete pročitati ovdje.

Vina obitelji Jurović preporučamo degustirati u ugodnom ambijentu njihove konobe na adresi Kuna 43, 20244 Kuna Pelješac.

Proizvodi ovog proizvođača

Novosti

Lokacija

Kontakt

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “OPG Jurović – Kuna Pelješka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja